Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
NightRainbow
**Mistrz Konwersacji**

Dołączył: 21 Sty 2006
Posty: 1173
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: U.K.
|
Wysłany: Pią 17:47, 03 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Do ryżu robię czasem tego samego gatunku sosy, co do makaronu. Najbardziej lubię sos curry (+ kurczak), lub indyjski, (---> który co prawda kupuję gotowy, bo wyjątkowo mi smakuje, ale dodaję mnóstwo swoich rzeczy, żeby był wyjątkowy)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
anka
Zadomowiony

Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 16:53, 09 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Jaki wątek a ja przed obiadem...
dzis robie eksperyment kulinarny. Bierze sie udka - niczym nie przyprawia, kladzie sie na soli - tak z centymetr na blaszke - i piecze az bedą dobre... ogladam je co pare minut i jakos wierzyc mi sie nie chce że one się dosolą w srodku...
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Cardiolog
Gadatliwy Paplacz

Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 261
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Czw 19:59, 09 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
anka napisał: |
dzis robie eksperyment kulinarny. Bierze sie udka - niczym nie przyprawia, kladzie sie na soli - tak z centymetr na blaszke - i piecze az bedą dobre... ogladam je co pare minut i jakos wierzyc mi sie nie chce że one się dosolą w srodku... |
Rany boskie, to przebiło nawet moje szarlatańskie testy z jajecznicą i bananem!
Anka z uwagi na negatywny stosunek, jaki mam do chlorku sodu, nie odważyłbym się na spróbowanie udka przyrządzonego w solnym karmelu..zdecydowanie już wolę udka na miodzie! ...jak smakowało?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
NightRainbow
**Mistrz Konwersacji**

Dołączył: 21 Sty 2006
Posty: 1173
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: U.K.
|
Wysłany: Czw 20:16, 09 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Ja bym prędzej pomyślała, że to będzie PRZEsolone! Toż to gębokie jak piaskownica dla tego bogu ducha winnego korzego udka No nie wiem. Poczekam na opinię znawczyni tematu, anki Napisz, jak wyszło.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
anka
Zadomowiony

Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 22:18, 09 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
wyszly niedosolone Bo tego sie nie soli ani nie zagrzebuje tylko kladzie na tej soli. I od spodu spoko a na wierzchu nalo slone. Ale generalnie sposob jest dobry bo to sie piecze w suchym powietrzu i sie ladnie rumieni... i piecze a nie gotuje
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
NightRainbow
**Mistrz Konwersacji**

Dołączył: 21 Sty 2006
Posty: 1173
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: U.K.
|
Wysłany: Czw 22:33, 09 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Hm - dziwna sprawa, ze powinny byc slone na wierzchu, skoro nie dotykajá soli. A co ta sól - paruje i sie skrapla, ze ma byc slone to kurczé pieczone?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
anka
Zadomowiony

Dołączył: 27 Sty 2006
Posty: 125
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Czw 22:53, 09 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
chyba tak mialo byc... nie wiem. Ona twierdzila ze to sie dosoli. JA nie wnikalam w czary mary tylko zaryzykowalam. Generalnie to jadalam gorsze wiec nie potepiam przepisu, zresztą moze ja lubie słone... raczej lubie szczerze mowiac
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Looker
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant

Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 509
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Nie 20:05, 12 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
Sam tego nie robiłem,bo wypiekami się nie zajmuję,ale polecam wszytkim chętnym,.bo pyszne nieprzyzwoicie.Nawet na chwilę w awatar kawałek wstawię.
"Biała dama".
Potrzebne 2 biszkopty, masa, bita śmietana
1.Dwa biszkopty przełożyć gorącą masą.
2.Na wierzch nałożyć bitą śmietanę
3.Udekorować gorzką czekoladą /wiórki/
Masa:
* 1 litr soku pomarańczowego (z kartonu)
* 3 budynie śmietankowe z mniejszą, niż na opakowaniu podano, ilością cukru
* 4 starte na grubej tarce jabłka (dowolnej odmiany - wg.upodobań)
Na soku ugotować budynie/sok zamiast mleka/, po zdjęciu z ognia dodać jabłka.
Bita śmietana:
* 0,5 l chłodzonej śmietany 30% lub 36%, ubić dodając 3 łyżeczki cukru pudru z odrobiną cukru waniliowego
Jeżeli ciasto ma być na dłużej, to warto dodać 2 "fix-y do bitej śmietany"
Życzę smacznego
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Looker dnia Nie 21:38, 12 Lut 2006, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pogaduszka
Niepospolity Czynny Komentator

Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 404
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Nie 21:35, 12 Lut 2006 Temat postu: |
|
|
kurcze looker przestan kusic bo ja od paru dni na dietce. a ty mi ciacho tu eksponujesz i o paczkach wspominasz:P
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
NightRainbow
**Mistrz Konwersacji**

Dołączył: 21 Sty 2006
Posty: 1173
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 2 razy Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: U.K.
|
Wysłany: Sob 17:51, 15 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
Ja tylko tak skromnie, chciałam pokazać co właśnie zrobiłam. Mam nadzieję, że są dobre, (zapiekana za cebulką biała kiełbasa)
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Looker
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant

Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 509
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob 22:39, 15 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
Mniam...porcyjka dla 2 osób,
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pogaduszka
Niepospolity Czynny Komentator

Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 404
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Śro 21:31, 19 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
a ja dzis zrobilam w koncu swa ulubiona salatke:
czerwona fasolka
kukurydza
pietrucha zielona nac czyli
kapusta pekinska
dresing jogurtowy
czosnek
papryka czerwona
jajko
ryz
ilosc oczywiscie dowolna skladnikow
a zaby lepiej sie jadlo i zylo ogolilam glowe:) i czuje sie zajebiscie lekko
wogole zapijam sie teraz czerwona herbatka pu erh.
i choelrnie tesknie do macierzynstwa
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Looker
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant

Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 509
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Czw 20:26, 20 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
pogaduszka napisał: |
a ja dzis zrobilam w koncu swa ulubiona salatke:
i choelrnie tesknie do macierzynstwa |
Tęsknisz do miłego,uśmiechniętego bobaska,który sobie cicho ,radośnie gulgocze,czy do wrzasku kapryśnego bachora i nieprzespanych nocy?
Bo to różnie bywa
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
pogaduszka
Niepospolity Czynny Komentator

Dołączył: 28 Sty 2006
Posty: 404
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/3
|
Wysłany: Sob 10:06, 22 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
looker jestes stary piernik o
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Looker
Wybitnie Niepodrabialny Dyskutant

Dołączył: 22 Sty 2006
Posty: 509
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/3 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: Sob 16:54, 22 Kwi 2006 Temat postu: |
|
|
pogaduszka napisał: |
looker jestes stary piernik o |
Ale za to jaki miły
A jeśli tak lubisz wypieki,to proszę bardzo,świeża bułeczka z piekarni z Psiego Pola:
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|